Olet täällä: Etusivu > Tarinat

Tarinat

Tänne kootaan suvun jäsenten omia kirjoituksia, äänityksiä ja videoita.

Voit käyttää palautelomaketta lyhyen tarinan lähettämiseen.
Videot ja äänimateriaalin otamme DVD.llä tai vastaavalla.

Pitemmät tarinat voit toimittaa sihteerille sähköpostilla.

1. Virtain mummolassa käynteihin liittyviä muistoja
Kirj. Kaija Kaukoranta
"Äitini oli Seeti ja Lyydia Morrin tyttäristä keskimmäinen, Liisa nimeltään. He elivät Virroilla Hauhuun kylässä Lammin tilalla. Toisen maailmansodan jälkeen karjalaisia siirtolaisia oli sijoitettu Virroille. Myös isäni, Veikko Koikkalainen, oli siellä jonkin aikaa. Silloin äitini ja isäni tapasivat ..."
Lue lisää (pdf)

2. Katkelma Anja Hanhijoen ( s. 18.5.1907- 2.2. 1979) haastattelusta vuodelta 1975, kun Anja  os. Kangas-Ikkala, oli 68-vuotias. Hän muistelee vuotta 1927, jolloin tapasi tulevan aviomiehensä Väinö Hanhijoen. Haastattelijana Anjan vävy Keijo Henttonen. Lue lisää (pdf)

3. Heikki Tiainen
HEIKKI KANGAS-IKKALAN MUISTELMA MATKASTA AMERIKKAAN v. 1903

Vuonna 1903 olin minäkin tullut siihen ikään, että olis pitäny mennä kutsuntaan Ähtäriin ja nostaa arpa Venäjän Rykmenttiin Venäjälle, vaan kutsuntaa ei toteltu. Suomen virkavalta oli nuorten miesten puolella, kehoitettiin poistuun maasta – niin tuumasta toimeen, päätin lähteä Amerikkaan ja sain matkatoveriksi kolme Uurasten poikaa, joilla oli sama asia. Ja ne tulevat matkatoverini oli Nikolai Mantilo, Antti Isoaho ym. ja niin toteutui lähtö. Veli Toimi valjasti hevosen ja tuli kyytimieheksi minulle Uurasten Mantiloon. Lue lisää (pdf)

 

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »

Morrin suvun perhetaulut on päivitetty ja julkaistu nimellä “Morrin suku – sukukirjan päivitysliite”.

 

 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu